Χωρίς ρίζες, χωρίς προηγούμενες γενεές

Στις αρχές Ιουνίου 2016 ο Νίκαρος και ο αττίλας είχαν οργανώσει μιαν εκδήλωση, εκεί στο άντρο της προπαγάνδας του άππαρτχαϊντ. Σαν ένα ίδρυμα που προωθεί το άππαρτχαϊντ της διζωνικής στη Κύπρο, είναι επόμενο πως στην οργουελιανή γλώσσα θα λέγεται «σπίτι της συνεργασίας».


Το λεγόμενο «σπίτι της συνεργασίας» είναι ένα ίδρυμα στη ζώνη κατάπαυσης του πυρός, στη Λευκωσία, ανάμεσα στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές. Εχει γίνει με χρηματοδότηση από πολλές χώρες ...με καλή ψυχή...., όπως η Σουηδία, κλπ. Απέναντι ακριβώς, μετακόμισαν από εκεί που βρίσκονταν στη Λευκωσία και μεταφέρθηκαν κι αυτά στη νεκρή ζώνη το αμερικανικό «Ιδρυμα Φούλμπραϊτ» και το «Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε». Ολοι αυτοί, μαζεμένοι στα κτίρια αμέσως μετά το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, μέσα στη νεκρή ζώνη. Η ιδεολογία στάζει ήδη από τη γεωγραφία της θέσης τους.

Σην εκδήλωση, λοιπόν, είχαν φέρει για κομπάρσους και ορισμένες τάξεις μαθητών, από τις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές.


φωτογραφίζοντας τους ιθαγενείς


Η χρησιμοποίηση μικρών μαθητών σε προπαγανδιστικές πολιτικές εκδηλώσεις είναι ήδη πολλαπλά προβληματική. Αλλά εκτός από αυτό, στην εκδήλωση ο Νίκαρος είχε πει και κάτι άλλο, πολύ ανατριχιαστικό. Ζήτησε συγγνώμη από τους μαθητές, μα δεν έμεινε απλώς σε τούτο το υποκριτικό συγγνώμην. Πρόσθεσε και πως ο λόγος που ζητά συγγνώμην είναι επειδή ...οι μικροί μαθητές αναγκάζονται να υπομένουν τα λάθη των προηγούμενων γενεών... Τα γράφω εδώ από μνήμης, μα νομίζω πως αποδίδω αρκετά πιστά το νόημα.

Αυτή είναι μια ανατριχιαστική δήλωση. Με απύθμενη χαζοχαρά, ωσάν να πρόκειται για κάτι αυτονόητο, ο Νίκαρος διακήρυξε την πλήρη απόρριψη της ιστορίας, λες και θα μπορούσε ποτέ να γίνουμε άνθρωποι χωρίς να έχουμε ενσωματώσει όλο τον πλούτο των εννοιών και των αισθημάτων που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενεές.

Με απύθμενο θράσος, ο Νίκαρος τσουβάλιασε και πέταξε όλο τον πλούτο του λαού μας, μα και όλης της ανθρωπότητας γενικώς, προκειμένου να παρουσιάσει τη προπαγάνδα του. Δηλαδή, πως αυτό που έχουμε στη Κύπρο δεν είναι τουρκική εισβολή και κατοχή, μα ...λάθη των προηγούμενων γενεών....

Βασικό σημείο της προπαγάνδας «του αντι-εθνικισμού» είναι πως προκρίνουν και δέχονται τις διαφορές όλων, τις γιορτάζουν, και άλλα ....χρωματιστά... Ιδού όμως που καταλήγει αυτό που παρουσιάζουν σαν αντι-εθνικισμό. Καταλήγει σε ένα παροξυσμό οργουελιανής διαστρέβλωσης, που εξαφανίζει τη τουρκική κατοχή της Κύπρου, και ισχυρίζεται πως πρόκειται ...για ένα διακοινοτικό καυγά....

Και δεν αρκείται σ' αυτό, μα ο παροξυσμός φτάνει και στο σημείο να απορρίψει συλλήβδην όλα όσα δημιούργησαν οι προηγούμενες γενεές. Προβάλλουν ένα άνθρωπο χωρίς ιστορία και χωρίς πατρίδα, ένα άνθρωπο που γεννήθηκε ...χτες, πριν μερικά χρόνια!, τέλειο εξάρτημα της παγκοσμιοποίησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση