Η νεο-φιλελεύθερη ιδεολογία «των πολιτών» και «των ΜΚΟ»

Ο νεο-φιλελευθερισμός προωθεί μιαν ιδεολογία απο-κοινωνικοποίησης. Αντί για εργαζόμενους μιλά για πολίτες, αντί για κοινωνικά κινήματα μιλά, και ενισχύει κιόλας τις ΜΚΟ!! Αντί για εργαζόμενους μέσα σε μια κοινωνία με τάξεις και ταξικές αντιθέσεις, προβάλλει την ιδιώτευση της ομοφυλοφιλίας και «τις άλλες σεξουαλικές ταυτότητες», κλπ.

Στα πλαίσια αυτά, προβάλλει επίσης και τον υποκειμενισμό «της φιλοζωίας». Ορισμένοι, με πολιτικήν και κοινωνικήν αντίληψη νηπιαγωγείου, ενδεχομένως και συναισθηματικά ανώριμοι, δεν μπορούν να αντισταθούν και υιοθετούν αυτήν την ιδεολογία. Θεωρούν τα ζώα υποκείμενα!!! ...με δικαιώματα...!!!! Το σωστό θα ήταν να πουν πως οι ιδιοκτήτες ζώων έχουν ορισμένες υποχρεώσεις, π.χ., να τους βάζει ο ιδιοκτητής νερό, οι σκύλοι να μην ενοχλούν τους γείτονες.

Οι φιλόζωοι καταλάβουν και μόνοι τους μερικά από τα προβλήματα της άποψης τους, και λένε πως μιλούν στη θέση των ζώων επειδή αυτά δεν έχουν φωνή. Ε, τότε..., πως έχουν δικαιώματα; Εάν δεν είμαι υποκείμενο, πως μπορώ να έχω δικαιώματα; Οι φιλόζωοι, όμως, δεν φτάνουν στην ουσία της ανοησίας για δικαιώματα των ζώων. Με τη στάση τους δείχνουν πως οι θεωρητικές τους δυνατότητες είναι παιδικές.

-- == ) ο ( == --

Η πιο κάτω είδηση μιλά για μιαν εκδήλωση ορισμένων φιλόζωων στη Βαρκελώνη. Κάμποσες κορούδες χωρίς βρακάκι μπήκαν σε μεγάλες πιατέλες από φελιζόλ, σκεπάστηκαν με ναϋλον και ...παρίσταναν το κρέας που πουλιέται στις υπεραγορές...




πηγή των φωτογραφιών: είδηση στην εφημ. «φιλελεύθερος»
Μια διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ζώων που σόκαρε
Γυμνοί και αιμόφυρτοι μέσα σε συσκευασίες κρέατος στο κέντρο της Βαρκελώνης (εικόνες & βίντεο)
εφημ. «Φιλελεύθερος», Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 10:10 πμ
http://www.philenews.com/el-gr/syzitountai-sto-diadiktyo/1330/314874/gymnoi-kai-aimofyrtoi-mesa-se-syskevasies-kreatos-sto-kentro-tis-varkelonis-eikones--vinteo

Η εκδήλωση, λοιπόν, ήτανε στο ίδιο πνεύμα: ΤΑΥΤΙΣΑΝΕ τα ζώα με τον άνθρωπο. Και αυτό δημοσιεύεται χωρίς κριτική προσέγγιση στη μεγάλη εφημερίδα της Κύπρου. Εφτάσαμε στα ύστερα του κόσμου.

Μέχρι τώρα, εδώ στη Κύπρο αξιωθήκαμε να έχουμε στις εκλογές τον άνθρωπο που έκαμε το πιο μακρύ νυφικό. Προχτές, και σε συνθήκες τουρκικής κατοχής, αξιωθήκαμε να έχουμε ακόμα και κόμμα ...για τα ζώα... Τώρα, η μεγάλη εφημερίδα της Κύπρου δημοσιεύει χωρίς κριτική παρουσίαση μιαν είδηση για μιαν εκδήλωση που ΤΑΥΤΙΖΕΙ τα ζώα με τον άνθρωπο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση