Ο μουχτάρης του αττίλα εμολόησε το κόζι

 

σκίτσο του μεγάλου ΠΙΝ (Πέτρος Παπαπέτρου)

Με καφέδες και με επισκέψεις στο θέατρο, ο Αναστασιάδης προσπάθησε να μας πείσει πως ο αττίλας ...δεν υπάρχει...

Όμως με τις δηλώσεις και με τη συνέντευξή του, ο Ακιντζί τίναξε τη προπαγάνδα του Αναστασιάδη στον αέρα. Μόνο όσοι εθελοτυφλούν μπορούν ακόμα να νομίζουν πως το ζήτημα είναι να θέλεις λύση γενικά κι αόριστα, ενάντια στον εεθνικισμό, να είσαι φιλικός με τους τουρκοκύπριους... Και πολλά παραπάνω πως πρόκειται να υπογραφεί λύση.

Τι σημαίνει πως η προπαγάνδα του Αναστασιάδη τινάχτηκε στον αέρα; Σημαίνει πως πολλοί που βασίστηκαν σε όσα έλεγε ο Αναστασιάδης και πήραν την επιθυμία τους για πραγματικότητα, τώρα κατάλαβαν πως το ζήτημα δεν είναι να θέλεις λύση γενικά κι αόριστα. Υπάρχουν κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, και τούτα δεν αλλάζουν με τες ζιβανίες και τα θέατρα. Θα φύγει ο τουρκικός στρατός; θα φύγουν οι έποικοι; Θα καταργηθεί το δικαίωμα επέμβασης; (και όχι τάχα μου ...εγγυήσεις...) Θα υπάρχει ελευθερία εγκατάστασης; Θα καθιερωθούν ξανά τα ιστορικά τοπωνύμια;

Οσους καφέδες και να πιουν οι δυο προπαγανδιστές της υποταγής στον αττίλα, δηλαδή ο Αναστασιάδης και ο Ακιντζί, όσα θέατρα και να παρακολουθήσουν, ο κόσμος εξακολουθεί να καταλαβαίνει πως σημασία έχουν ΤΟΥΤΑ τα ζητήματα, κι όχι γενικά κι αόριστα  . . . «θέλουμε λύση».

* * Θα φύγει ο τουρκικός στρατός;
* * Θα φύγουν όλοι οι έποικοι;
* * Θα ακυρωθεί το δικαίωμα επέμβασης;
* * Θα υπάρχει ελευθερία διακίνησης, εγκατάστασης και περιουσίας;
* * Θα καθιερωθούν ξανά τα ιστορικά τοπωνύμια;

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση